Wat een fijne dag!! Er waren tijden dat ik het onmogelijk voor elkaar kreeg om 5 dingen te benoemen die die dag leuk waren geweest of goed waren gegaan. Ken je die doe-het-zelflijstjes? Daar kun je dan mee meten of uitrekenen, hoe het met je gaat.

Dat ze werken weet ik 100% zeker. Dat het niet zo simpel is als: doe maar zus-of-zo, dat weet ik ook. Toen ik met een burn-out thuis zat, was wakker worden en opstaan al een klus.  Ik had al CVS en fibromyalgie, artrose en artritis en als toetje op dat moment de ziekte van Pfeifer. Mijn werkgever besloot op dat moment, dat er wat mensen weg moesten en dat ik de makkelijkste was om mee te beginnen. Mijn verbijstering was groot, ik begreep er echt niets van. Hoe konden mensen een ander zo behandelen, hadden ze dan geen geweten of hart?

Op dat moment wist ik nog niet wat ik nu allemaal wel weet. Over WIE er een burn-out krijgt en waardoor en waarom. Dus waarom ik opgebrand was en me zo ongelofelijk k*t voelde, maar als belangrijkste ontdekking natuurlijk dat ik dus ook weet hoe je er zo snel mogelijk en voor altijd vanaf bent. En dat het niet zo simpel is als “gewoon je mindset veranderen”.

Vandaag: schijnt de zon, zijn de boodschappen binnen, staat mijn koffer weer klaar, kreeg ik mijn jaarafrekening :), vond ik een perfect potlood en was het eten dat ik heb gegeten heerlijk. 6 dingen, zo uit mijn mouw geschud. Misschien kom ik wel tot het dubbele of meer want tijdens mijn wandeling door het winkelcentrum had ik 3 leuke gesprekken, de postbode bracht een pakje dat dus op tijd was voor mijn vertrek en het andere soort voer dat ik voor Karma kocht, viel bij mevrouw in de smaak.

Lijstjes werken, echt waar. Maar er was een tijd dat ik niet verder kwam dan:

1. mijn bed is zo lekker.

Mijn lijstjes zijn sinds toen alleen maar langer geworden. In het begin was dat heel moeilijk, inmiddels is het zo lang dat ik al slaap voor het hele lijstje doorgenomen is.

Zit jij in een burn-out, depressie of voel je je gewoon net zo k*t als ik toen, neem dan contact op en binnenkort heb jij ook een lijstje met dingen die jou weer blij maken.