Hoewel de 60 dagen nog lang niet om zijn ben ik overstag!

Na de eerste dagen geen vlees of zuivel en uitsluitend 100% plantaardig, gegeten en gedronken te hebben, voelde ik me beter. Het was merkbaar dat ik meer energie had, tijdens het dansen bleek de pijn minder en ik had er minder moeite mee de 2 lesuren mee te doen daar waar ik het hele jaar al blij was bij de eerste tonen van de gasapiko, die we dansen voor de pauze begint. Blij dat het bijna pauze was én blij vanwege de gasapiko eigenlijk.

De merkbare verbetering van mijn conditie en de manier waarop ik me voelde tijdens het bewegen, maakte me al enthousiast. Toch ga ik voor de bewijzen en niet alleen maar voor “het gevoel dat”.  Het is me ook te zweverig dat “op je gevoel”. Meten is weten!

Meetbaar: mijn gewicht: 61,3. (Schoon aan de haak en na den ochtendplasch  !)

Omdat ik daar toch in mijn blootje stond én de goeie bril op grijp afstand lag, bekeek ik mijn blootje eens nauwkeurig van dichtbij.

Meetbaar, aantoonbaar bewijs: ik mis een rolletje. Dat ziet er straks weer goed uit, in bikini. Gelukkig maar want zwemmen in dezelfde outfit als ik me weeg heeft mijn voorkeur boven een bikini maar van een badpak krijg ik claustrofobische aanvallen. Uiteindelijk heeft dat weer alles te maken met de moeite die ik heb met “iets moeten kiezen” en als ik dus in mijn blootje kan dan hoef ik niets te kiezen, ik heb er maar 1. Behalve “me beter voelen” is “mijn blootje” stiekumpies ook wel belangrijk. Nou vooruit: ik ben hartstikke ijdel, ik geef het toe. Kan me werkelijk geen fluit schelen wie of wat het zegt maar alles wat ook maar een klein beetje in de richting komt van “je ziet er goed uit”, al dan niet met referte aan mijn leeftijd: Keep ‘m coming, guys, ik smul van die complimentjes. Met het verdwijnen van het rolletje van mijn blootje, laat ik ook alle hoe heurt het’s wegwaaien. Inmiddels weet ik dat dat die af en toe tenenkrommende referentiekaders zijn, waar we zoveel last van kunnen hebben. Over die Referentiekaders, schrijf ik nog wel wat meer, later. Vetrol, bikini, ijdeltuiterij, waar was ik ….. o ja,

  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

*Keel schraapt* : Alle info meenemende en de resultaten overwegende….. ben ik er al van overtuigd dat ik goed, beter bezig ben. Dat is zowel een  Referentie als een Overtuiging, verderop daarover ook meer!

Wát ik eet is voor mij dus duidelijk. Als beelddenker heb ik mijn plaatjes al bekeken en gekleurd. Omdat binnen de plantaardige perkjes en een heleboel te kiezen valt, heb ik de koelkast opgeruimd en plaatst gemaakt voor alle lekkers die ik wel wil eten. Het is een rare gewaarwording na al die jaren gesmuld te hebben van (vooral Zaanse!) mayonaise bij 1 blik op de fles een gevoel van walging te bespeuren. Ik twijfel toch om alles in één veeg weg te doen. Weggooien zal ik het sowieso niet, de buren wonen dichtbij en eten gooi je bovendien niet weg (weer een Overtuiging).

IJdeltuit dus en op het moment dat ik de foto’s kreeg die ik van mezelf liet maken ook direct een dilemma. Oók een overtuiging dus misschien is het goed om daar eerst iets meer over te schrijven. Mijn overtuiging was dat ik een verkeerde indruk zou wekken als ik die foto’s openbaar zou laten zien. Zeg nou zelf eens eerlijk, wil jij dat? Je wilt toch ook graag dat iedereen je aardig vindt?  Het steekt nog veel geraffineerder in elkaar, alles. Kijk maar bij de verschillende onderwerpen in het menu, de lijst zal voorlopig nog wel groeien.

De foto zal ik later zeker plaatsen, trouwens. Daar ben ik van overtuigd 😛

Hoewel ik de conclusies die ik kan trekken en de meetbare resultaten van het plantaardig eten zeker af en toe zal melden, blog ik verder over het werk dat ik doe, mijn liefhebberijen en (eigen)aardigheden, ik nodig je uit mee te lezen en te reageren als je meer wilt weten over een van de onderwerpen. Dan schrijf ik daar weer meer over!

Dit is ‘m, trouwens, de Gasapiko. (en dat wordt, soms, ook met een H geschreven.
Daarover meer in Grieks leren, onder ander.

https://youtube.com/watch?v=ay8fUVpLyEk%3Ffeature%3Doembed