Een volle week plant-based. Dat betekent dus een week zonder vlees, vis en melk(produkten), de dingen waarvan ik me afvroeg of ik ze zou missen. Niet dus. Voor mijn kwark heb ik een alternatief van soja, in de koffie mik ik een scheutje sojamelk en het resultaat is oke J maar na een week toch ook: net niet. Vanwege de enorme hoeveelheden die ik af en toe per dag weggeslobberd heb is dat eigenlijk gewoon goed nieuws. Iemand zei eens dat ik niet van koffie hou omdat ik er melk en suiker (of nog erger) in wil. Dat is dus zo, koffie zwart is niet mijn koffie. Hoe freubel ik een cappuccino zonder koemelk en hoe zoet ik die, zonder geraffineerde suiker. Ik ben er nog niet achter en tips zijn dus van harte welkom

Vanaf dag 1 ben ik –natuurlijk-  bezig met het speuren naar verschillen. Of ik iets merk in mijn energie, hoe zit mijn haar, wat doet mijn vel en mijn humeur. Vanmorgen was ik 62,7 en dat was eigenlijk raar om te zien. De weegschaal wijst namelijk iets anders dan ik voel. Mijn maag voelt nog steeds bol. Alsof ik teveel gegeten heb juist en dat is raar, toch?

  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

Gister heb ik al snel na het opstaan een smoothie gemaakt van wortel, cranberry’s, granaatappelpitjes, bietjes en banaan. De fruitsmaak overheerste en het glas was zo leeg. Ook het glas water met zuiveringszout ging mooi verspreid over de dag, naar binnen en voor het bijten en knagen had ik hazelnoten en een appel. Geen honger, wel dorst en veel water gedronken, keurig zoals dat heurt . Die 2 liter heb ik makkelijk gehaald.  Dat al dat water er weer uit wil merk ik wel meteen en al dat doorspoelen kost me veel tijd.

Slapen: geen idee. Ik trek mijn tweede been in bed en ben weg.

  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

Misschien moet ik eens wat camera’s en bewegingsmelders rond mijn bed opstellen zodat ik kan zien hoe ik slaap.

  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

Slapen gaat probleemloos, gemiddeld 6 uur per nacht en ik voel me prima. Zo’n 60 dagen uitdaging is leuk om te doen maar eerlijk gezegd is de hele dag met mezelf bezig zijn wel weer iets dat op mijn lachspieren werkt en ik ruik de geur van narcissen.

  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

(en alle alarmbellen rinkelen terwijl de zwaailichten zwaaien).

Of zou dat te maken hebben met nog meer “hoe heurt het eigenlijk”. Ik denk van wel….

Ik probeer me voor te stellen, na het zien van Forks over Knives, of ik nog vlees zou kunnen en willen eten. Kijk, een diertje doodmaken en daarna bakken, braden of koken: no way! Ik ben zo’n vleeseter die he-le-maal niets denkt bij de hapjes, zeg maar. Geen dierenleed, fokschaap, legbatterijkip of doormidden gesneden kikkertje gaat door mijn gedachten als ik iets eet dat me lekker smaakt. (Hoewel ik die kikkerbilletjes dus nooit meer eet, dat dan weer niet. Ik heb bij de gedachte alleen al visioenen van mijn prins op het witte paard en hoe het nooit zo ver kwam omdat hij bij de navel doorgesneden was, alvorens het tot kussen kwam, zoiets). 

  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

Foute boel dus! In die zin dat ik me helemaal geen bekeerde veganist voel eerder een ex-verslaafde die moet gaan omgaan met de verslaving? Of ben ik iemand zonder principes en ruggengraat…. Terwijl ik dit typ denk ik: NEE maar het pannenkoekje dat mijn vriendinnetje me gisteravond aanbood heb ik niet afgeslagen. Kun je eigenlijk wel afkicken van iets dat je meerdere keren per dag doet ? Hoe lang duurt het voor dat ik toegeef aan de lokroep van mijn (fout, fout, fout) lievelingsdrankje:

  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

Wie ben ik en wat doe ik. Het is in elk geval hoog tijd om een frisse neus te gaan halen buiten. Al dat zelfonderzoek en geanalyseer, wie zei dat nou toch ook al weer: “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”…

Ah, vergeet ik bijna nog de analyse van mijn haar: het groeit als kool. Gelukkig niet groen maar het is tijd voor de kapper, nu!