Het is me al jaren een doorn in het oog dat coach geen beschermde titel is. Of je nu jarenlang in opleiding bent geweest of een halve dag een workshop hebt gevolgd, in beide gevallen mag je jezelf coach noemen of therapeut.

Als client merk je het verschil misschien pas als het al te laat is dus wees alert op de volgende signalen:

Ongevraagd coachen – een goede coach houdt zich aan de regel: zonder hulpvraag geen hulp. Het is niet aan de coach om te bepalen of iemand een probleem heeft, dat bepaalt de client.

Een belang hebben – als een coach zelf belang heeft om jou als klant binnen te halen dan word je niet gecoacht, maar gekneed tot iets wat in het belang van de coach is, niet van jou.

Projectie en van daaruit oplossingen geven – de coach denkt te weten hoe jouw probleem het best kan worden opgelost en vertelt je hoe je dat moet doen.

Niet neutraal zijn en daardoor weerstand hebben en ongeduldig zijn – de coach bepaalt niet hoeveel last jij van iets hebt of hoe ernstig het is.

Geen of te weinig respect hebben – meestal leidt dat tot het geven van ongevraagd advies vanuit de overtuiging dat wat voor de zogenaamde coach werkt, ook wel voor jou zal werken. Een coach die jou vertelt dat je problemen verdwijnen als je je mindset “gewoon” verandert, walst over je gevoelens heen en mist een flink stuk empathie.

  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

Vertrouwelijkheid schenden – jouw verhaal hoort tussen jou en de coach te blijven. Een goede coach houdt zich aan de ethische code zodat je veilig je verhaal kwijt kunt.

Adviseren – coachen betekent begeleiden en een goede coach adviseert nooit, maar stelt de juiste vragen zodat jij je eigen antwoorden kunt vinden. We hebben namelijk alle antwoorden binnen in ons zelf en een goede coach weet door middel van de juiste vragen, je die antwoorden te laten vinden.

Het is dus best belangrijk om, voor je een coachingstraject aangaat, uit te zoeken welke opleiding en ervaring de coach heeft. Vraag naar referenties als die niet vindbaar zijn op een website of haak direct af als daar onduidelijkheid over is.

Waarom je een OEN moet zijn om te willen coachen? OEN staat voor Open, Eerlijk en Nieuwsgierig.