Zo noem ik mezelf als iemand me vraagt of ik voortaan op de ene of de andere plek blijf. Want ik kies niet en dat is ook een keuze 🙂
Ik voel me enorm dankbaar dat ik deze winter naar een droge, luxe appartement kon en net zo dankbaar dat ik vanmorgen ben ingecheckt en morgen weer thuis.

Nu ik nog thuis ben en de laatste dingetjes doe die ik vind dat ik moet doen, realiseer ik me dat dat voor mij zo is. Ik ben NU thuis en morgen ben ik weer THUIS.

Thuis is bij me ZELF. Dus nee, ik heb geen heimwee gehad, want ‘heim’ is waar ik zelf ook ben. Home is where the heart is, er is alleen maar NU.

Mijn oma is in 1974 overleden. Zij was een joods meisje, mijn moeder was een joods meisje en ik daardoor dus ook. Op haar 86e had ze nog 1 wens: naar Israël en Jeruzalem zien. En ze deed het! Ze ging op een busreis van 6 weken naar Israël en daarna, toen ze terug was ging ze dood.

  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

Het muziekdoosje op de foto en video was nadrukkelijk voor mij. Het speelde een muziekje en op het plaatje staat de Klaagmuur.
Jaren later bood iemand aan het inmiddels kapotte muziekdoosje voor me te vervangen. Dat het muziekje zelf er ook toe deed was hem waarschijnlijk niet opgevallen.

Hoe grappig is het dat ik nu een muziekdoosje heb met een plaatje van mijn roots en een muziekje van mijn hart … en dat ik juist daarin precies dat ene kettinkje bewaar ….

Een labrys is een ceremonieel symbool in de vorm van een dubbele bijl. In het klassieke Grieks bekend als pelekys πέλεκυς. Zulke dubbele bijlen of bijltjes zijn gevonden als votiefgeschenkjes.
In de door vrouwen geleide Minoïsche beschaving kwam dit symbool reeds uitgebreid aan bod.
Alhoewel het object op een bijl lijkt doet het daar toch wat te onhandig en gevaarlijk voor aan. Mogelijk zijn het (foutieve) interpretaties van een gestileerde vlinder uit vroegere tijden. Dat was namelijk het symbool van regeneratie in 4 verschijningsvormen (ei, rups, pop en vlinder); symbool van eeuwig leven. Er is ook een optiek dat de mens nu in één vorm voorkomt, daarna in een andere.
Waarschijnlijk is het woord labyrint afgeleid van de labrys.

  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook