Behalve de documentaires die ik bekeken heb aangaande voeding en de spijsvertering, was ook het boek van Giulia Enders

  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

een eye-opener. Haar enthousiasme en de manier waarop ze haar kennis deelt spreekt me aan. Sinds het lezen van het boek begin ik steeds beter te begrijpen wat voeding voor me kan doen en hoe ik er voor kan zorgen dat elke cel in mijn lijf, zo goed mogelijk gevoed wordt.

Eerst maar eens de ouwe troep weg en poetsen wat er te poetsen valt. Detox, dus.

  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

Het allergoedkoopste detox middel dat er is en bovendien nog spotgoedkoop in verhouding tot al die veelbelovende produkten uit de reclames: water. Gewoon drinkwater. Tenzij je beseft dat water dat écht schoon is, geld kost (nog een film die ik je kan aanraden: Bottled Life). Let’s wake up and smell the coffee.

Water dus en doorspoelen! Het drinken van een glas water, we kunnen het allemaal, toch? Weet je hoeveel lol je kunt hebben van dat ene glas water?

  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

Water drinken, dat is iets wat je doet. Doen en voelen, dat is kinestetisch. Bij het water drinken kun je ook met het zintuig Zien, spelen. Voor je hersenen maakt het niet uit of je iets echt ziet (met je ogen) of dat je het je herinnert of het verzint, met een plaatje of filmpje in je hoofd. Visualiseren is dat, óók heel handig voor van alles, als je dat kunt en iedereen kan het gelukkig leren. Je hebt geen idee wat ik allemaal door hypnose heb geleerd en bij alles gebruik. Meer over hypnose en visualisatie, verderop in dit blog.

Visualisatie: je doet je ogen dicht en stel je voor dat dat heldere, frisse water, je van binnen, helemaal schoon spoelt. Met elke slok van dat reinigende water, vol van levenslust en energie, vul je je cellen, organen, spieren en botten, met gezonde, positieve, energie. Alles is energie en dat weet je. Deze energie is zo puur als maar kan en met elke slok voel je je dus beter, schoner en energieker en nu je jezelf zo van binnen bekijkt, zijn er misschien ook wel plekjes binnen in je waar je al die nieuwe energie kunt opslaan voor als je het nodig hebt later of meteen. Als je glas leeg is en je energie bijgevuld, tel dan maar langzaam terug van 3 naar 1. Nu je weet hoe je dit kunt doen, gaan we meteen verder.

Op die manier kun je spelen met de zintuigen en het belangrijkste is: je gaat je er beslist beter door voelen!

Wist je trouwens dat er iemand is die watermoleculen heeft bestudeerd en ontdekt heeft dat water verandert, soms? Dat wat ik hierboven beschreef in de visualisatie, dat gaat dubbel zo snel als je net zoals Dr Masaru Emoto’s experimenten met watermoleculen, een fragmentje uit een van mijn favoriete films What the Bleep.

ECOSYSTEEM

Positieve groei.

Natuur, in de gewone zin, verwijst naar essenties die door de mens onveranderd zijn gebleven; de ruimte, de lucht, de rivier, het blad. Kunst wordt toegepast op de vermenging van zijn wil met dezelfde dingen, zoals in een huis, een kanaal, een standbeeld, een schilderij. Maar zijn bewerkingen samen zijn zo onbeduidend, een beetje hakken, bakken, lappen en wassen, dat ze in een indruk zo groots als die van de wereld op de menselijke geest, het resultaat niet variëren.

De zon gaat onder door een dicht bos.
  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook
Windturbines op een grasvlakte, tegen een blauwe lucht.
  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook
De zon schijnt over een bergkam die afloopt naar de kust. In de verte rijdt een auto over een weg.
  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

Ongetwijfeld hebben we geen vragen te stellen die onbeantwoordbaar zijn. We moeten zo ver vertrouwen op de volmaaktheid van de schepping, dat we geloven dat welke nieuwsgierigheid de orde der dingen ook in onze geest heeft gewekt, de orde der dingen kan bevredigen. De toestand van ieder mens is een oplossing in hiërogliefen voor die vragen die hij zou willen stellen.