Dot painting vindt zijn oorsprong in Australië en is de traditionele teken-, en schildertechniek van de Aboriginals.

  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

De naam zegt het eigenlijk al, dot painting is een techniek waarbij je met verfdruppels stippen zet. In plaats van verf met een kwast aan te brengen, doop je een stokje in de verf om vervolgens de druppel (dot) voorzichtig op de ondergrond te zetten.

  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

Op een van mijn dwaaltochten op YouTube kwam ik een filmpje tegen over dotpainting op stenen. Ik vond dat erg leuk en omdat ik nog een doosje met acrylverfjes had staan en er om me heen meer dan genoeg stenen lagen kon ik meteen aan de slag.

Het werd een vrolijk bestippeld steentje en er volgden er nog veel meer. Ik bestelde wel online een setje zoals op de foto hier boven en omdat ik toch aan het online shoppen was kocht ik ook wat mooie kleurtjes verf. Daarbij lette ik meer op de prijs dan op details waarvan ik niet wist dat ze er toe deden. Pas later leerde ik over de dichtheid van de verf en hoeveel mooier het werk wordt als de verf van een goede kwaliteit is.

  • https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

Doordat ik heel veel YouTube filmpjes over de techniek, de verf, de do’s en don’ts, van heel ervaren dotters bekeek, kwam ik prachtige, kleurrijke Mandala’s tegen. Dat leek me nog een paar stapjes te ver dus ik begon met wat kleinere projectjes.

Als je nieuwsgierig bent naar wat ik inmiddels heb gemaakt, staan hier de foto’s: