Wat is TimeLine Therapy®

Time Line Therapy is ontwikkeld door Tad James en richt zich op het effect van de verschillen in hoe we tijd ervaren. De Time Line is onze tijdlijn, een denkbeeldige lijn waar onze herinneringen in opgeslagen liggen, van onze eerste tot onze laatste in de verre toekomst. Aan deze herinneringen kunnen emoties gekoppeld zijn, positieve (liefde, kracht, blijdschap) of negatieve emoties (boosheid, angst, verdriet of schuld). Iedereen heeft een tijdlijn.

TLT® bestaat uit een serie technieken waarmee een snelle, effectieve en langdurige verandering plaats vindt. Meer en meer worden deze technieken gebruikt om snel resultaat te boeken op het gebied van gedragsverandering.

Door Time Line Therapy kun je, vrij van je emotionele verleden je eigen toekomst opnieuw ontwerpen, zoals jij dat wilt.

Ongecontroleerde, emotionele uitbarstingen zoals woede, angst, verdriet en schuld zijn een verzameling van al die herinneringen met dezelfde emotie. Door middel van TLT kun je de emoties van die herinneringen loslaten waardoor je hele verleden als het ware wordt “opgeschoond”. De herinneringen blijven, alleen de emoties zijn er vanaf, waardoor de verzameling van die emoties ook hun kracht verliezen en je dus vrij in het leven staat.

De andere krachtige insteek van TLT® is de verandering van beperkende overtuigingen. Ooit heb je misschien de keuze gemaakt dat je bent zoals je bent en is dat nu niet meer handig. Een beslissing zoals: “ik verdien ook niet beter” of “ik ben toch niet mooi, slim, slank, lief, etc. genoeg”.

Kun je je voorstellen hoe zulke overtuigingen je leven kunnen beïnvloeden en hoeveel beter het leven zou zijn zonder deze overtuigingen?

Ik ben sinds 2011 TimeLine therapeut.