• https://www.facebook.com/carole.krans/cebook

Wicca is een moderne religieuze beweging die haar oorsprong vindt in de pre-christelijke heidense tradities van West-Europa. Het richt zich op de verering van de natuur en het aanbidden van een godin en/of een god. Wicca heeft als filosofie dat alles in de natuur met elkaar verbonden is en dat de mens hier deel van uitmaakt. Het beoefenen van Wicca kan gepaard gaan met het gebruik van rituelen, magie en hekserij.

Wicca op zichzelf is niet eng of gevaarlijk. Het is een religie die gericht is op persoonlijke groei, spirituele ontwikkeling en het respecteren van de natuur en alle levende wezens. Net als bij elke andere religie of spirituele praktijk, kan het echter zijn dat sommige individuen deze op een negatieve of manipulatieve manier gebruiken.

Het is belangrijk op te merken dat Wicca niets te maken heeft met satanisme of duivelsverering, en dat de meeste Wiccans ethische regels volgen zoals het principe van “schade niet” en het vermijden van manipulatie van anderen. Zoals bij elke religie of spirituele praktijk, is het belangrijk om jezelf te informeren en respect te hebben voor degenen die deze praktijk beoefenen, zonder vooroordelen of misvattingen.

Een leuke online winkel met allerlei wicca gerelateerde spullen (en kleding!!):

https://tinyurl.com/2676rf3a